Във видеоканала  YouTube се появи видео на тема: какво говорят украинците за Русия и руснаците.

Първият коментар във видеото, публикуван в  канала «Най-доброто видео от ЮТюб», е бил взет от кореспондентите на харковския телевизионен канал «АТН».

Във краткото интервю, взето на улицата, украинец споделя своите виждания за политическата ситуация между Русия и Украйна.

Мъжът отбелязва, че той се е родил в Съветския Съюз и си остава верен на тази държава, независимо от това, че тя вече не съществува.

«Аз съм дал клетва за вярност на СССР. За мен украинска държава не съществува, това е миличък балон някога измислен от американците, за да настървят славяните един срещу друг», казва мъжът, пожелал да остане анонимен.

Той е убеден, че всичко, което се извършва в Украйна от 1991 година, е по заповед на правителството на САЩ.

Понастоящем украинците са поредната американска колония.

Еднозначното мнение на жителя на Харков е свързано с това, че той не вижда в Украйна зачатъци на държавност, с мъка отбеляза:
«Няма никакви Украйна и не е имало никога».

Друг коментар е бил взет от украинец, който е пристигнал тук буквално от другия край на света, от САЩ.

Младият човек счита себе си за «истински прозападен украинец», но има напълно позитивно отношение към Русия и нейния лидер Владимир Путин.

«Аз съм истински украинец, независимо от това, че живея в САЩ. Путин е герой, той е добър президент за своята страна, той направи всичко, за да може държавата да има световно политическо влияние», обяснява жителят на САЩ.

Журналистите се интересуват: не се ли страхува младият човек, че ще бъде осъден за тези си думи в собствената му родина.

Младият човек твърде уклончиво отговаря на този въпрос.

News Front

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;