1 декември 2017-Нюз Фронт.

 

«Косово» вика на помощ САЩ на Балканите от страх от «руско влияние»

Зимата дойде, но на Балканите започва да става горещо напоследък. И ако в Сирия терористите търпят загуби и отстъпват, то кукловодите са решили да се застраховат с план » Б» — Балкани.

 

 

 

 

Министърът на външните работи на самопровъзгласилата се «република Косово» в интервю

за » Гласът на Америка» заяви, че му се иска да вижда повече присъствието на САЩ в региона, аргументирайки желанието си с мистичното «руско влияние».

Обикновена пиар акция по американски сценарий, имаща за цел да подготви почвата.

Защото на Балканите действително се готви нажежаване на страстите.

А » Косово» винаги е било удобен инструмент в ръцете на САЩ. Инструмент, който да бъде използван в нужният момент. За да бъде създаден повод за включването на НАТО в друг момент.

 

Нека да видим какво казва косовския външен министър:

» Бих искал на Балканите да има засилено американско присъствие, както в сферата за сигурност, така и в икономиката на страната ни». Увеличаването на присъствието на САЩ и Запада в региона ще съкрати пространството за дейността на руската страна»,- заяви Беджет Пациоли.

» Руското влияние се усеща в Косово, основно това се вижда през средствата за масова информация. Те влияят на последващите действия, които се предприемат срещу Косово и Сърбия».- споделя страховете си Беджет.

 

Припомняме, че съвсем скоро във Вашингтон се състоя конференция на тема свързана с бъдещето на Западните Балкани, чийто организатор беше Атлантическия Съвет на САЩ.

 

След усърдната работа по време на американската конференция, беше решено, че Балканите имат нужда, и особено Косово, от Вашингтон в ролята на посредник, забележете » в историческото примиряване със Сърбия».

Трогателно. По американски. За по-късопаметните припомняме, че Косово се роди вследствие на миролюбивите бомбардировки на НАТО над Югославия, след които е прието да я наричаме бивша.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ;