В базата в Ет Танф се намират 500 човека от спецназа и инструктори от САЩ. В същия район са разположени групировките

«Куват Шахид Ахмад Абдо», «Усуд Шаркия», «Лива Шухада Ел-Кариятейн».

По-рано те влизаха в състава на т.нар. «Нова сирийска армия», създадена от американците през 2015 година.

С тяхна помощ САЩ поддържаха заплахата за Дамаск от североизток, благодарение на връзките между «Новата сирийска армия’ и групировките в Източен Каламун и Източна Гута.

Освен това, няколко хиляди подкрепяни от американците терористи се опитват да не допуснат засилването на ИДИЛ в Централна и Западна Сирия, защото тази територия принадлежи на зоната на влияние на «Ал-Кайда»* и «Джебхат Ан-Нусра», според западните куратори.

Излиза, че американските военни биха искали напълно да напуснат това място, захвърляйки бежанците и бойците на произвола на съдбата.

Администрацията на Тръмп не вижда смисъл да запазва разходите за бойците и бежанците в района на Ет Танф.

Както вече по-рано уверяваха представителите на центъра «Ал Мук», до края на тази година финансирането на подкрепата под формата на въоръжение за бойците в южна Сирия ще бъде окончателно прекратено.

Координационният център «Ал Мук», който се намира в Аман, столицата на Йордания, е работното място на офицери от спецслужбите на САЩ, Израел, Саудитска Арабия, Катар и Йорданското кралство.

Известно е, че по-рано този координационен център е координирал и обезпечил редица сирийски терористични групировки и бандитски части от т.нар. «умерена опозиция».

Местните източници съобщават, че американците са съкратили с две трети бойците от състава на «Джейш Магавир Ас-Саура» — единствената групировка, която и до днес продължава пълноценно да подкрепя.

Уволнените бойци също са се заселили в лагера «Ер Рукбан» и неговите околности, както и членовете на други терористични банди.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;