Американският лидер Доналд Тръмп предизвика вълна от обсъждания в американските СМИ след като публикува три видеа с «антимюсюлмански характер», съобщава АВС.
Отбелязва се, че всичките три видеозаписи демонстрират насилие от страна на ислямисти по отношение на други хора, а също унищожаване «статуята на Дева Мария».

Посмотреть изображение в Твиттере
 Pres. Trump retweets unverified, anti-Muslim videos posted by figure from Britain First, a nationalist, far-right extremist group. http://abcn.ws/2k7HCJo

Телевизията подчертава, че първоначално съобщенията са били публикувани от представителите на британската ултрадясна партия   Britain First на Джайд Франсен, която е известна с радикалното си отношение към мюсюлманската част от населението на Великобритания.

    Туитър отбелязва публикуваните съобщения като «медийни файлове с деликатен характер».
    През септември се съобщи, че Вашингтон е взел решениe да се разшири списъкът на страниje, за чийто граждани ще бъде ограничено влизането на САЩ. Сред държавите са Чад, Иран, Либия, КНДР, Сомалия, Сирия, Венецуела и Йемен.
    Тръмп заяви за необходимостта да се избави от «верижната миграция», при която пристигащите довеждат в страната «цялото си семейство, което може да се превърне в абсолютното зло».

Тагове: ; ;