Тайните служби на САЩ, които се занимават с охраната на първите лица в държавата, са похарчили почти  $145 хиляди. за наем на голф-колички след като Доналд Тръмп е станал президент на страната. Това съобщи в сряда националното издание  USA Today.

В документите, които притежава изданието, се отбелязва, че само за пет дена по време на посещението на Тръмп в своя «зимен Бял дом» — резиденцията  «Mar-a-Lago» в Палм-Бийч (щата Флорида) — по време на празнуването на Деня на благодарността Тайната служба е похарчила около  $7,5 хиляди. за наем на голф-коли.

По време на своето президентство Тръмп прекарва над 100 дена на територията на недвижими обекти, принадлежащи на семейството на републиканеца, съобщава телевизионният канал  NBC.

От тях — 81 дена в голф-клубове.

Както се отбелязва, до октомври Тайната служба е заплатила над  $63 хиляди на «Mar-a-Lago» за извършване на охрана на президента и неговото семейство.

В края на септември телевизионният канал  CBS  съобщи, че почивката на най-големите деца на Тръмп в Аспен, щата Колорадо, е струвало на американските данъкоплатци  $330 хиляди, които са били похарчени за тяхната охрана.

Става дума за Иванка и нейния мъж Джаред Кушнер, които са съветници на американския лидер, а също за Ерик Тръмп и неговата съпруга.

За тяхната охрана през март тази година по време на неделния им отдих в планински курорт министерството на вътрешната сигурност е похарчило  $329 561.

В частност,  $26 хиляди са отишли за наем на транспортни средства, $22 хиляди за необходимото оборудване за съпровождане на членовете на семейството на президента в планинските ски писти, в това число за закупуване на билети за въжената линия до ски-пистите.

$195,7 хиляди са били разходите за наемане на апартаменти в хотели в целия град.

На отдиха на дъщерята и зетя на президента на САЩ в планинския курорт в канадския Уистлър през април тази година Тайните служби са похарчили  $65 хиляди.

По-рано бе съобщено, че около 100 хиляди жители на Ню Йорк са подписали петиция, за да принудят съпругата на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп Мелания да напусне града след инаугурацията на мъжа й, пише вестник Independent.

Супруга избранного президента США Дональда Трампа Меланья в Вашингтоне

Решението на Мелания да остане в Ню Йорк предизвика широк обществен резонанс, жителите на града подготвиха петиция до губернатора на щата Андрю Куомо и кмета на града Бел Де Блазио с молба да не се плаща охраната на семейство Тръмп след неговото влизане в Белия дом.

Супруга кандидата в президенты США Дональда Трампа Меланья. Архивное фото
 Както пише изданието, Тръмп е обсъдил със своите съветници колко дена в седмицата трябва да бъде в Белия дом.
Отбелязва се, че и по време на предизборната кампания Тръмп е пристигал в Ню Йорк късно през нощта, за да има възможност «да се събуди в собственото си легло».
Тръмп встъпи в длъжност на 20 януари.
News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;