Предлагаме ви две автентични снимки на част от делегацията, която водеше министър-председателят на страната Бойко Борисов в Саудитска Арабия.

На снимките се вижда екс-величеството Симеон Сакскобургготски, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, военният министър Красимир Каракачанов от ВМРО.

Чрез втората снимка става ясно, че горното кадро е част от фотограция, отразяваща времето на официалните разговори на българския премиер Бойко Борисов с оторизираното за тези разговори лице от името на крал Салман, защото е повече от видно, че разговарящият с Бойко Борисов не е самият крал Салман.

Вижда се, че Красимир Каракачанов  е заел неподобаваща за подобно висше ниво разговори поза.

Всички други участници, както е видно, са приблизително спазили така нужния за подобно висше ниво разговори, етикет, който включва и положението на тялото.

Надяваме се, че Красимир Каракачанов не е заспал по време на разговорите.

На двете снимки се вижда още, че лицето от женски род (не ни е познато това лице), което стои до Красимир Каракачанов с интерес наблюдава обувките му или нещо, което се намира около тях. Така поне става ясно от втренчения й поглед, който подсказва повишено внимание върху нещото, което се намира в долната част на крайниците на Каракачанов.

Искрено се надяваме, че чорапите на Каракачанов не са били скъсани.

По-рано самолетът на премиера Бойко Борисов не бе допуснат до въздушното пространство над Иран, наложи се премиерът да поиска помощта на Турция и за целта самолетът направи заход, след което достигна до Саудитска Арабия през Ирак.

Но, както всички знаем, в Ирак в момента се провеждат активни бойни действия. Родният самолет с официалните лица, обаче, се измъкна невредим и благополучно достигна до целта. Дали по време на разговорите е станало въпрос за активната роля на Саудитска Арабия при финансирането на терористични групи, включително такива в Ирак, на този етап това не е ясно.

По-рано се съобщи, че вицепремиерът и външен министър на България Екатерина Захариева е информирала медиите, че «Еърбъс», самолетът на Авиоотряд 28, с който министър-председателят на страната ни Бойко Борисов, заедно с делегацията, която той води със себе си на официална визита в Саудитска Арабия, не е бил допуснат да премине над територията на Иран.

Това се е случило снощи.

По тази причина се е наложило премиерският самолет да прелети над територията на Ирак, добави Екатерина Захариева.

Българският правителствен самолет е имал в наличност необходимите дипломатически разрешителни за прелитане над иранското въздушно пространство, добави вицепремиерът на страната Екатерина Захариева.

Отказът е бил получен в последния момент от иранската страна, той забранявал прелитане над въздушната територия на страната, добави българският дипломат.

Според нея, този отказ е необясним. По тази причина Министерството на външните работи на България днес ще повика временно управляващия посолството на Иран в България, бе съобщено от правителствената пресслужба.

След получаване на искането за излизане от въздушното пространство на Иран, което е получил екипажът, той се е върнал към Турция. Там е получил съдействие от турските власти.

В резултат на съдействието самолетът е получил разрешение за полет над територията на Ирак, допълни вицеприерът и външен министър на България Екатерина Захариева.

Тя специално акцентира върху факта, че България е имала в наличност официално разрешение за прелитане над територията на Ислямска република Иран — както за отиване, така и за връщане.

Разрешението е било дадено преди полета.

Според нея, всички твърдения, че е липсвало подобно разрешение, както и изявленията, че  не са били спазени процедурите, били спекулативни и дълбоко неверни.

News Front

Тагове: ; ; ; ;