30 ноември 2017-Нюз Фронт.

В САЩ е възможно избухването на гражданска война

През изминалите дни от САЩ дойдоха няколко доста знакови и едновременно с това тревожни новини.

Тревожни, защото когато една от водещите държави в света, разполагаща  с ядрено оръжие, може да приключи съществуването си и да стигне до избухването на гражданска война, никой не е всъстояние да гарантира сигурността на ядрените арсенали на САЩ пред световните терористи.

 

 

 

Първата новина е свързана с рещението на Тръмп да изпрати семейството си в Ню- Йорк.

Според вътрешните източници от САЩ, решението на Тръмп е свързано с това, че американския президент е развил параноя след  инцидент в Белия дом, миналата седмица и няма доверие на охраната си.

По тази причина, шегувайки се, че присъствието на дъщерите му на официални мероприятия привлича цялото внимание на пресата, Тръмп изпрати семейството си в Ню-Йорк със собствена охрана.

Втората новина касае противостоянието между Пентагона и ЦРУ.

Първоначално се появи информация, че «по думите на граждани живеещи до Ленгли, голям контингент морска пехота е пристигнал в събота в щаб-квартирата на ЦРУ с десантен конвертоплан ( хеликоптер-самолет) «Bell V-22 Osprey».

Според очевидци, морските пехотинци били въоръжени и бързо се прехвърлили в щаб-кварирата на ЦРУ.

Буквално след няколко дни се появи по-омекотена версия на случилото се: » Да, действително група военни самолети се е приближила около щаб-квартирата на ЦРУ във Вирджиния, и е кръжила около 30 минути покрай нея. ( Тоест, летели са си един вид наоколо)

 

 

 

 

 

Обаче, не били кацали, нито някой от групата е влизал в щаб-квартирата на ЦРУ.

Съществува обаче един гигантски и постоянен проблем между военние и ЦРУ. Военните се занимават с реализацията на политиката на президента Тръмп, докато ЦРУ или отделни елементи от структурата все още умишлено и целенасочено изпълняват провалната политика на режимът на Обама.

Тоест, » Обама в сянка».

 

И тази събота някой от Пентагона ( а никой няма да ни каже кой именно) е организирал показна демонстрация на сила за ЦРУ. Заради липса на по-добро описание, военните са изпратили послание в ЦРУ » малко да ги сритат».

 

Но когато в случая говорим, не за прилагането на сила, а за демонстрацията й, можем да забележим, колко близо се намират САЩ до прага на гражданската война:

разкол между републиканците и демонократите, разкол между американския народ и САЩ, разкол между » дълбоката държава» и Белия дом- толкова е сериозен, че едва ли би могъл да се реши мирно.

 

Противостоянието на силовите структури в САЩ вече престава да бъде тайна: има напрежение между Пентагона и ЦРУ.

И тук възниква един интересен въпрос: Ако Тръмп се обърне за военна или друга помощ към Русия, ще помогне ли Русия за овладяването на антиправителствения заговор?

Ще успее ли Тръмп да опази цялата територия на САЩ единна, или ще станем свидетели на амеиканския аналог на Донбас?

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;