Ръководствата на Facebook и Twitter имат намерение да окажа подкрепа на британското правителство при разследването на т.нар. «руска намеса» в референдума през 2016 година за излизането на Великобритания от ЕС, съобщава  Sky News.

По данни на телевизията, компаниите са получили молби за помощ от избирателната комисия на Британия за разследването на вероятното влияние в социалните мрежи за изхода на референдума.

«В дадения момент ние провеждаме разследване по този въпрос и имаме намерение да публикуваме получените резултати в близките седмици», сподели главата на отдела за връзки с обществеността на Туитър в Британия Ник Пикълс.

Както считат от комитета по цифрови технологии към британския парламент, някои акаунти от споменатите социални мрежи, обвинени за «намеса» в американските избори през 2016 година, са били активни и в периода на референдума във Великобритания.

Проведените от академиците изследвания показали, че 419 акаунти в Туитър, които са участвали в обсъждането на американските избори, са проявили активност и в дискусиите по повод брекзита, предаде телевизията.

Подчертава се, че няма нито едно доказателство за руския произход на акаунтите, такова не е било представено.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;