Публикуваме становището на Валери Симеон от Обединени патриоти, част от управляващите, по отношение депутата от БСП Елена Йончева.

Изявлението е направено по повод неотдавна публикуваната от Елена Йончева снимка на падналата ограда на българо-турската граница.

Валери Симеонов твърди, че депутатката от БСП Елена Йончева лъже, защото снимката е от края на месец септември.

Той акцентира върху това, че снимката е черно-бяла, внушавайки, че това е направено от Елена Йончева напълно целенасочено, за да се дискредитира дейността му.

Валери Симеонов внушава мисълта, че Елена Йончева не е никакъв разследващ журналист и лъже базпардонно.

Симеонов твърди още, че оградата е срудена в резултат на проливните дъждове и порои, които са били в България няколко пъти по-силни от тези в Германия.

Според Валери Симеонов, Елена Йончева е изпълнила политическа поръчка, представяйки необективни факти относно положение на оградата на българо-турската граница.

Валери Симеонов споделя още, че оградата на границата е възстановена още в началото на месец октомври и нарича изявлението на депутата Елена Йончева пълна манипулация.

По този повод той поставя под въпрос нейната «професионална чест и морал» и твърди, че депутатката от БСП Елена Йончева представя пред многобройната българска аудитория скалъпени манипулации.

По-долу прилагаме оригиналното изявление на Валери Симеонов от социалната мрежа:

Valeri Simeonov 

Йончева за пореден път лъже. Снимката, която е показана, е от края на септември. Неслучайно, тя е черно-бяла – за да не се виждат зелените листа на дърветата. Но даже на черно-бялата снимка е видно изобилието на листна маса.

Какъв журналист трябва да си, още повече „разследващ“, след като лъжеш без да ти мигне окото.

Пораженията по оградата от проливните дъждове, два пъти по-обилни от пороите в Германия и Гърция, причинили десетки жертви, бяха отстранени в рамките на 4-5 дни от фирмите, извършили изграждането.

Явно политическата поръчка е по-важна от обективната истина.

Ето как е изглеждал вчера, в 09:52 сутринта (2 часа след лъжите на Йончева) въпросният участък.

Оградата е възстановена още в началото на октомври във вида, в който е на снимката (т.е. 4-5 дни след стихията).

Кому служат тези елементарни лъжи и манипулации?

Не е ли прозрачен мотивът за студийният слалом на опозорилата журналистиката особа?

Имат ли стойност понятията „професионална част“, „достойнство“ и „морал“ за авторката на скъпоплатените телевизионни
манипулации на г-жа Телевизионна Лъжа?

Как може да ръсиш глупотевини в национален ефир, от рода на твърдението, че БиБиСи са били тук и са правили разследване, като е публично известно, че западните медии повтарят папагалски информация, подадена от техните кореспонденти в България.
В интервюто, без каквито и да било доказателства, непрекъснато се повтаряха обвинения за „огромна корупционна сделка“, „търговия с националната сигурност“, „продават ни по най-евтиния начин“ на принципа една лъжа, повторена сто пъти, става истина.
Заобиколен беше и директния отговор на въпроса за цената на гръцката ограда – дали е с включен път или не – за сметка на подмятания, квалификации и откровени лъжи.

А на обвиненията, че „г-н Симеонов не е телевизионен филмов критик“, ще отговоря, че не е нужно да съм такъв, за да дам оценка, че филмът е манипулативен и скучен.

Все пак, за информация на г-жа Йончева, режисирани от мен филми са носители на някои от най-престижните награди в България, в т.ч. първа награда „Осмата муза на НДК“ за документалния сериал „Кольо, това е“ – посветен на великия Николай Хайтов.

Носител съм и на редица награди на утвърдени фестивали като „Българската Европа“, включително за „Най-добри новини за рядко-срещана разследваща журналистика“, няколко награди в категория „Превенция за борба с корупцията“, както и
първа награда за „Анти-корупция“ за предаването „Според закона“, и др.

Интересно ми е с какви награди може да се похвали г-жа Йончева, освен с руски?

Добре е най-сетне г-жа Йончева да започне да работи с факти за истинската дължина на оградата (235.661, а не
200 км.), стойност (180 млн., а не 200 млн. лв.), средна стойност на линеен метър (750, а не 1000 лв.).

Добре е също и когато хвърля обвинения, да ги доказва, а когато види нещо добро – да го признае.

Снимка на Valeri Simeonov.
Снимка на Valeri Simeonov.

Тагове: ; ; ;