Обективните трудности по създаването на коалиция «Ямайка», с които трябваше да се сблъска Ангела Меркел в резултат на отказа на социалдемократите да останат в коалицията, станаха толкова очевидни, че абсолютна увереност в позитивния изход на преговорите демонстрират само непоправимите оптимисти.

В неизбежността вярват и привържениците на теориите на заговора, които и до днес считат, че САЩ, а също Ротшилд с Ротфелер заедно контролират и направляват хода на развитието на човечеството още от времето на първия египетски фараон Хор Сом, т.е. от времето на Великия Потоп.

Впрочем, на привържениците на теорията на заговора им е най-лесно от всички. Те са уверени, че световното задкулисия не допуска провал при коалиционните дрязги. Сега са сигурни, че същото задкулисие само е инициирало провала на «Ямайка» в името на задкулисните си цели.

«Световният заговор» e страшна работа, тънка.

Голямото болшинство от наблюдателите достатъчно скептично оцениха шансовете да се качат на една каруца немският  лебед, ракът и щуката.

Твърде силно се разминават позициите на ХДС/ХСС, СДП и Зелените, за да се слеят в единна програма.

Независимо от това, всички толкова са свикнали с Меркел, че ирационалната вяра в това, че тя отново ще успее (защото какво ще правят без нея?!) да продължи да господства в експертните и политическите общности, почти взема връх.

От една страна всички правилно оцениха мизерните шансове за коалиция, а от друга — никой не се подготви за провала на Меркел.

Свободните демократи излязоха от преговорите.

Сега Меркел има две възможности — да се опита да създаде правителство на малцинството, но за целта трябва все пак да събере болшинство, което да гласува за нейното назначаване за канцлер или да тръгне на предсрочни избори, които ориентировъчно могат да се състоят в края на февруари 2018 г.

Алтернатива би могло да стане възобновяването на Голяма коалиция със социалдемократите, но в такъв случай те с голяма степен на вероятност ще изискат от Меркел и ХДС/ХСС твърде големи, неприемливи за консерваторите отстъпки.

В Украйна, където бдително следят воаяжите на Волкер при Сурков и убеждават поляците в позитивната роля на Волинското клане за живота на полското общество, учат унгарците и румънците на украински език, даващ им достъп до уникалните постижения на най-древната цивилизация в света, възникнала още преди появата на питекантропите, последствията от провала на немските коалиционни преговори още не са оценени.

Напразно.

По какъвто и вариант да се развият събитията в Берлин, на Киев няма да му стане добре.

Крахът на Меркел и ХДС/ХСС в голяма степен, ако не и на 100 % бе предизвикан от безумното следване на американската политика, с което правителството на Меркел се различаваше от всички свои следвоенни предшественици.

Украинската криза е съставна част от тази политика.

Тя вече доказа зловещото си влияние както върху Германия, така и върху ЕС като цяло.

Глобалистките идеи, идеологически обосноваващи правото и ангажимента на Европа да осъществяват заедно със САЩ намеса в постсъветското пространство и в други места произволно, натрапвайки своите интереси, се изродиха.

Сега на Германия не й е до Украйна.

Властта в Украйна, захвърлена от Запада на произвола на съдбата и раздирана от собствената си вътрешнополитическа криза, ще трябва да стиска зъби и да се моли да доживее до деня, в който слънцето на Меркел ще проблесне пак над Райстага.

Сега всяко политическо колебание в която и да е, дори в най-незначителната от европейските държави, ще предизвика в Киев катастрофално политическо земетресение.

Ростислав Ищенко

Превод: Петя Паликрушева-Иванова

Тагове: ; ; ;