Истерията в Лондон вчера била предизвикане от скандал между мъже

Масовата паника, породена вчера в централна лондонска метростанция след информации за стрелба, всъщност е била предизвикана от пререкание между двама мъже, предаде ДПА, като се позова на съобщение на британската транспортна полиция.
«Служителите ни смятат, че е избухнало пререкание между двама мъже на перона», се казва в изявление на полицията. Бяха разпространени кадри от камери за наблюдение, на които се виждат мъжете. Транспортната полиция иска да разговаря с тях и призова хората, които имат информация за инцидента на станция Оксфорд съркъс, да се свържат с нея.
В резултат на паниката и последвалата блъсканица бяха ранени девет души, които бяха хоспитализирани. На други седем бе оказана медицинска помощ на място за получени леки травми, допълва Франс прес.
В началото силите на реда третираха инцидента като че ли ставаше дума за терористичен акт, зоната бе отцепена, а хората бяха призовани да не излизат навън. После полицията обяви, че инцидентът е приключил, че получените информации за изстрели са се оказали неоснователни и че след претърсване на зоната полицаите се оттеглят, БТА

Коментари:

Зареждане ...