Германия загуби над 42 000 работни места поради антируските санкции, каза за «Известия» депутатът от дясната партия «Алтернативен за Германия» (AdG) Маркус Фронмайер.

«Според оценката на немските предприятия, Германия е изгубила в резултат на санкциите над 42 хиляди работни места. А някои компании банкрутираха.

Очевидно е, че санкциите нанасят вреда на немската икономика и възпрепятстват подобряване на благосъстоянието на нашите граждани. Защото продажбата на висококачествена продукция на чуждестранните пазари винаги е била основа на немската икономика», цитира изданието думите на Фронтмайер.

Той заяви също, че партията «Алтернатива за Германия» има намерение да инициира сваляне на антируските санкции.

Относно кримския въпрос, политикът подчерта, че го счита за руска територия.

«Според мнението на болшинството западни юристи, присъединяването на Крим към Русия противоречи на международното право. Считам този въпрос за спорен. Например, Западът се считаше отделянето на Косово за нарушение на териториалния суверенитет на Сърбия. Крим е част от Русия, това няма да се промени.

Очевидно е, че жителите на Крим искат Русия, а не Украйна.

При всяко регулиране на отношенията с Русия следва да се примирим с това, че Крим е руска територия.

Ще лансираме подобен вид регулиране», отбеляза немският депутат.

В Германия на 24 септември се проведоха избори за бундестага.
Дясната партия «Алтернатива за Германия» за първи път влезе в немския парламент с 12.6% и веднага стана трета политическа сила.
Крим стана руски регион след проведения там през март 2014 година референдума на който 96.77% от избирателите на република Крим и 95.6% от жителите на Севастопол поискаха присъединяването към Русия.
Кримските власти проведоха референдума след държавния преврат в Украйна през февруари 2014 година.
Киев счита Крим за своя, но временно окупирана територия.
Ръководството на Русия нееднократно е заявявало, че жителите на Крим по демократичен начин, в пълно съответствие с международното право и Устава на ООН гласуваха за присъединяването с Русия.
Според думите на руския президент, въпросът за Крим е «закрит окончателно».
Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;