Руският президент Владимир Путин заяви, че разговорите с лидерите на Турция и Иран Хасан Рухани и Реджеп Ердоган са преминали конструктивно и делово.
Путин отбеляза, че Русия, Иран и Турция са единни в мнението си да се насърчава процесъг на преговори за Сирия в Астана.

«Единни сме в мнението си да се насърчи взаимодействието между трите страни във формата Астана, който вече доказа своята ефективност, допринесе за значителното намаляване нивото на насилие в Сирия, за създаването на условия за завръщане на бежанците и вътрешно разселените лица», — каза Путин в края на тристранните преговори.

Той добави, че той информирал Ердоган и Рухани за срещата си със сирийския президент Башар Асад, който е заявил за ангажираността на ръководството на Сирия за мирното урегулиране на ситуацията в страната.

«Отбелязахме изразената от сирийското ръководство привързаност към мирно разрешаване на кризата, желанието да се извършат конституционни реформи и свободни избори под контрола на Организацията на обединените нации», — каза Путин.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;