Бившият кандидат за президент на САЩ и екс-държавен секретар Хилъри Клинтън обвини Доналд Тръмп в подстрекателство на руските хакери, работещи уж за нейното омаскаряване.

Това тя заяви в ефира на програмата  Hugh Hewitt Show.

Хиллари Клинтон. Архивное фото
Водещият зададе на Клинтън въпрос за скандала, разразил се през 2015 година. Тогава станало ясно, че тя, бидейки държавен секретар на САЩ, е ползвала личния си пощенски сървър за служебна кореспонденция.
«Считам, че руснаците, подстрекавани от тогава още кандидата за президент на Тръмп, разбра се, че са направили всичко това, за да намерят каквато и да е информация, която би могла да бъде в този сървър», убедена бе тя.
Според Клитън, няма никакви съмнения в това, че в нейната битност на държавен секретар американските правителствени сървъри са били под заплаха.
Доказателства за това, че нейният личен сървър също от нещо е бил заплашван, така и не са били открити, отбеляза тя.
Политикът допълни, че САЩ са били подложени на кибератаки и от страна на други страни — Китай, Иран, КНДР, но Русия е засегнала американската демокрация.
Значки с изображением кандидата в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон в Нью-Йорке. Архивное фото
«Точно Русия реши да атакува нашата демокрация в самото й сърце и след това по пътя на кражби на електронни писма и взлом на нашата система за регистрация на избирателите и изборната система, превърна информацията в оръжие. Убийте ме, но, ако не възприемем това сериозно, те и в бъдеще ще правят това. Това е постоянна заплаха», предупреди бившият държавен секретар.
Hugh Hewitt Show беше посветено на новата книга на Клинтън «Какво се случи», в която тя описва предизборната надпревара през 2016 година.
Бившият държавен секретар се считаше за фаворит, но изгуби от Доналд Тръмп.
В книгата Клинтън описва Тръмп като «бандит», твърди, че Владимир Путин е искал тя да загуби, тя отбелязва, че и до днес окончателно не е дошла на себе си след поражението на изборите.
Петя Паликрушева за News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;