Елена Йончева в студиото на «Тази сутрин» по bTV:

(Елена Йончева показа снимка на паднала ограда на границата)

«Нека ви покажем корупционната схема. Внесохме сигнал в прокуратурата, в ДАНС, във всички съответни органи. Днес ще предадем филма за границата на президента, на премиера и главния прокурор : 15 души минаха за около 1 минута, а другата група от 35 души минаха за 10 минути. Когато ме видяха, побързах да намеря най-близкия граничен патрул. Пояснихме мястото и полицията дойде след 25 минути».

Г-н Каракачанов ако беше гледал филма, нямаше да реагира по този начин. Фактите, които разкриваме са обезпокоителни. Ние не сме били трима, а двама. В този момент бяхме аз и шофьора. Ние няма как да бием шамари. Ние успяхме просто да ги задържим да не тръгнат навътре в страната. Не успяха да ни локализират близо 25-30 минути. Бяхме на отсечка близо до Капитан Андреево, което не е място трудно за намиране. Искаме да покажем корупционната схема. Внесли сме сигнал в прокуратурата, в ДАНС, във фирми и във всички съответни органи. Днес ще предадем филма на президента, министър-председателя и главния прокурор.

В документалния филм участват много хора, но аз категорично отричам да е участвал човек, който е бил уволнен за корупция. Г-н Симеонов не е филмов или културен критик, за да коментира дали е скучен.

Той трябва да отговори на някои много важни въпроси.

Лъгаха ни много за тази ограда. Истината е, че тази ограда струва 200 милиона, от които са били откраднати пари.

Това преградно съоръжение не е просто една тел. Предават ни».

Какво ще стане с тази ограда, когато падне сняг? Това е една огромна корупционна сделка на гърба на българския данъкоплатец. Не мога да спекулирам колко пари са отишли за оградата и колко са прибрали. Не съм експерт, но просто сравнявам с гръцката граница. Вярвам, че в прокуратурата има специалисти, които да докажат това.

Когато г-н Борисов твърди, че в парламента има наркотрафикант, ние решихме да сезираме прокуратурата.

Няма как да работим с такива хора. Той каза, че в парламента има наркотрафикант, а не, че в парламента има хора, на които роднините им и така нататък, са наркотрафиканти. Той е министър-председател и думите му трябва да тежат.

Това, което стана в парламента с Главчев е позор. Нинова не беше нарушила правилника на Народното събрание.

Големият проблем е, че Главчев не си подаде оставката, защото е осъзнал, че е сгрешил.

Той си я подаде, за да не се излагаме по време на европредседателството.

Реакцията му беше необяснима за мен, въпреки, че той беше доста последователен в поведението си в последно време».

 

Тагове: ; ; ; ; ;