Boyan Chukov
Надявам се, че поне половината от 80-те% от искрени русофили в БСП и едновременно яростни почитатели на Нинова ще вдянат пределно отчетливия message (послание) на соцлидерката. Вярвам, че макар и болезнено ще бъде преодоляно това опасно раздвояване на личността, което ги преследва…включително, когато «лайкват» шрапнелно във всички възможни посоки във ФБ.
Припомняме:

Само 36 гласа бяха дадени в подкрепа на предложението на Областния съвет на БСП Пловдив в дневния ред на заседанието на НС на БСП да влезе точка за oбсъждане на политическа кампания за отмяна санкциите срещу Руската федерация.  С 65 гласа „Въздържал се” и 2 гласа „Против”  членовете на пленума отхвърлиха предложението.

На свое заседание снощи Областният съвет на социалистите в Пловдив обсъди и единодушно прие решение за необходимостта от политически действия по време на Председателството на България на Европейския съвет. В него социалистите предлагат НС на БСП да възложи на Изпълнителното бюро ръководството на Парламентарната група на „БСП за България” и членовете на ЕП от БСП да поставят въпроса за отмяна санкциите срещу Руската федерация като приоритетен за Председателството на България на Европейския съвет. В документа, обявен на днешното заседание, членовете на Областния съвет предлагат НС на БСП да вземе решение за стартиране на национална подписка за отмяна санкциите срещу Руската федерация, която да започне от 1 януари 2018 година.

Думите на Председателя на партията, че днес няма време да се занимаваме с този въпрос и можем да го отложим за друго заседание  не кореспондират с Резолюцията, приета от нашия най-висш форум- Конгреса. На Конгреса на БСП една от категоричните позиции на партията е беше   нормализиране на отношенията с Русия, което е в интерес на Европа и на всяка една държава на територията на континента.

„С това не даваме верен сигнал към хилядите членове и симпатизанти на левицата, които в своята същност са убедени русофили. Продължаваме да обичаме Русия тайно. Трябва да заявяваме категоричната си позиция  в подкрепа на това решение,  защото това е подкрепа и  на националните и икономически интереси на България. Най-добрият начин да го направим бе това да стане точка от  дневния ред Българското председателство и тя  трябваше да покаже на Европа, че България е държава, достойна за респект и уважение, държава, която отстоява своите интереси.”, категоричен бе лидерът на пловдивските социалисти.

Тагове: ; ; ; ; ;