По време на съвместното заседание между българското правителство и европейското в Брюксел и пред председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, както и пред председателите на парламентарни групи, казах, че сега е моментът да се използва българското председателство, а след това австрийското, румънското, хърватското, за да може близо две години темата за Западните Балкани не само да се държи на вниманието на всички в Европа, но и реално да се придвижи. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция в Дома на армията в Струмица, Република Македония, след края на първото съвместно заседание между правителствата на Република Македония и България.
Премиерът Борисов добави, че след около 2-3 месеца може да се намалят тарифите за роуминг, по които в момента разговарят гражданите на Република Македония и България.

«Убеден съм, че Коридор номер 8 е като една пълноводна река, около която ще се развие икономика, туризъм и бизнес», допълни Бойко Борисов. По думите му това е транспортен коридор, който от Албания през Скопие до България, дава възможност да се свърже Азия с Балканите, БТА

Тагове: ; ;