Президентите на Сусия и Сирия се срещнаха с руското високо военно ръководство, сирийският президент Асад поздрави военните за изпълнението на военните им задачи в Сирия.

Сега, когато Абу Камал е под пълен контрол, става само да се ликвидират терористите от ИДИЛ, които се крият в пустинята и селата около Дейр ез Зор, както и политическото решение на кризата в страната.

Целта е пълното обезоръжаване на противниците.

«Борбата срещу тероризма е близо до края»: Путин и Асад обсъждат политическото бъдеще на Сирия

И двамата лидери посочиха, че военната операция в Сирия е на път да бъде завършена и сега е необходимо да се даде ход на  политически процеси.

По време на срещата руският президент предложи на Асад да бъдат обсъдени основните точки за организацията на политическия процес в Сирия, съобщи Кремъл.

«Приближаваме се към окончателното и необратимо елиминиране на тероризма», отбеляза руският президент, той поздрави Асад за проведените операции на страната си.

Руският лидер подчерта, че правителство контролира повече от 98 % от територията на страната и че терористичната съпротива се разпада бързо.

От своя страна Асад посочи, че е очаквал подкрепата на Русия за политическото споразумение в страната.

«Ние разчитаме на подкрепата на Русия», каза Асад.

«Не искаме да се връщаме назад. приветстваме всички, които наистина се интересуват от политическо споразумение, ние сме готови да се ангажираме с диалог с тях «, добави президентът на Сирия.

Владимир Путин от своя страна заяви, че е доволен да наблюдава готовността да работят на представителите на «всички тези, които искат мир и постигането на споразумение».

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;