Конфликтите в Близкия Изток не са от вчера или днес, те няма скоро да спрат. Добре е, че започна разговор между президентите на Русия и САЩ по отношение на Сирия, КНДР и Украйна. Това заяви тази сутрин в ранния блок блок на БНТ екс-главният секретар на МВР и национален координатор на «Атака» Светлозар Лазаров.

Има напредък в положителна посока, надявам се да се постигне баланс в отношенията, допълни той. Хубавите неща обаче свършват дотук – след завръщането си на лицата, участващите в конфликтите в Близкия Изток, ще изострят обстановката в Европа и ситуацията ще се усложни.

Европа е най-слабото звено във веригата. Очаквам провокации по време на християнските празници, не изключвам и България да стане обект на особен интерес от страна на тези лица по време на европредседателството, тъй като те търсят широк политически отзвук, заяви Лазаров.

Трябва да се работи за спиране на конфликтите в Близкия Изток и Африка, да се спре либералния модел на глобалистите за ислямизирането на Европа. Не е време за фанфари, трябват тежки реформи в Европейския съюз. Много е важно да се изгради европейска система за сигурност с единен център на управление, подчерта бившият главен секретар на МВР.