Лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутати от левицата изпратиха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров по повод думите на премиера Бойко Борисов, че «…в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници…». Това съобщи на брифинг в парламента секретарят на Парламентарната група на «БСП за България» Филип Попов.
За ПГ на БСП е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове, се посочва в писмото. Народните представители молят главния прокурор да извърши всички необходими действия, съгласно закона, включително и да разпита премиера Бойко Борисов кога, откъде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията за такива депутати и кои са въпросните лица.
По никакъв начин не нагнетяваме обстановката в Народното събрание, а отправяме сигнал до главния прокурор, каза Попов в отговор на въпрос дали на вчерашното заседание на парламентарната група са се разбрали да смекчат тона и да не отговарят на провокации. БСП продължава своя парламентарен живот такъв, какъвто ще сметне за необходимо всеки един ден и както виждате днес имаме своето действие, утре вероятно ще бъде друго, допълни Георги Свиленски, БТА

Тагове: ; ; ; ; ;