Украйна, скритите истини-Ucraina, le verità nascoste (2017)

20 ноември 2017-Нюз Фронт.

Истината винаги излиза наяве, колкото и да я крият. Хората, които борявят със словото и създават изкуство са призвани да я търсят, откриват и показват.

В нашето време на изкусни лъжи, истината е най-страшното оръжие срещу Злото и хаоса. Истината трябва да буде търсена, намирана, показвана, изричана, чувана.  И трябва да бъде гледана в очите.

И нещата трябва да се наричат с истинските им имена. Тогава човечеството ни има шанс.

Украйна. Трагедията на един народ, която беше предизвикана от предварително написан сценарий с кодово име » Евроинтеграция».

Излъганите надежди и счупените мечти. Продаденото достойнство и агонията. Войната. Платената и финансирана война. Войната за която никой не говори. Но която се случва в наши дни.

Един италински журналист, военен кореспондент се впуска в търсене на скритата истина за ситуацията в Украйна.

Плод на трудът му и съвестното изпълняване на журналистическия  дълг да показва истината, е появата на документалния филм » Украйна, скритите истини-Ucraina, le verità nascoste (2017)».

 

Италианският военен кореспондент Джан Микалесин е събрал в своето разследване впечатляващи свидетелства на снайперистите, стреляли от високите етажи на хотел «Украйна» по демонстрантите и полицията по време на събитията на площад «Майдан» през 2014 г. Както разкриват самите извършители на клането, тяхната задача е била да окървавят протеста, създавяйки хаос, за да проправят път към премахването на тогавашния президент на Украйна Виктор Янукович.

Ще останете без дъх, осъзнавайки с каква лекота и с какви минимални средства големите финансови интереси са способни да преобърнат хода на историята на една държава и на нейното население.

 

Истината си пробива път. У нас, въпреки саботаж и опит да бъде скрита тази истина, беше прожектиран българския филм « Донбаска пролет».

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.