В днешния есенен ден зала «Чайка» в гр. Пловдив се изпълни с многобройни червени рози — едните в косите на малките надежди, а другите за гостите от българската федерация по художествена гимнастика.

Тридесет деца от клуб «Тракия», получиха грамоти, след като показаха уменията си от 1-во ниво на спортно-техническите изисквания в художествената гимнастика, които показват правилното и елегантно изпълнение на важни елементи от този така красив спорт.

Треньорите и специалисти от клуба Ирина Чернева, Наталия Моравенова, Джимиле Халилова, Нина Саръсакалова и Петя Ботилова създадоха чудесна атмосфера и успяха само за месец да подготвят едни прекрасни, талантливи деца — бъдеще, с което пловдивската художествена гимнастика с достойнство би се гордяла. Гост на изпита бе и представител на СК » Вива» гр. Пловдив Елена Малешкова.

В почивките между групите, присъстващите се насладиха на новите композиции на националната състезателка Марина Иванова, която показа много нови умения и вече по-голямо самочувствие и рутина в изпълненията на съчетанията си.

Представителите на БФХГ Мария Петрова, Мария Гатева, Мария Кънчева, както и фотографът-талисман на екипа Анна Недкова , успяха да се насладят и на красотата на самия град Пловдив с малките и уютни улички на Капана, Халите, Джумаята.

Следващият изпит ще се проведе на 17-ти декември в град Бургас с домакин СК «Черноморец».
Фото Анна Недкова

Тагове: