Част от казаното от Цветан Цветанов в предаването «Тази събота и неделя» по bTV:

«БСП трябва да знаят, че никога няма да дойдат на власт!

Корнелия Нинова се възприемаше вече като министър-председател. Те не могат да преодолеят това!»

Водещата Жени Марчева припомни на Цветан Цветанов уроците на историята: отстраняването от председателския пост в парламента на Стефан Савов и проф. Огнян Герджиков, които отбелязали края на управлението на Филип Димитров и на Симеон Сакскобургготски. Запитан идва ли краят на ГЕРБ, Цветанов каза:

«Това съм го слушал още когато влязохме за първи път в парламента. През 2013 г. пък бе създадена изключително лоша атмосфера. Обаче обществото вярва на ГЕРБ, защото правим политики с видими резултати!

Всички трябва да знаят, че БСП никога няма да управлява, защото това не е партията, която е допринесла за развитието на страната!

Това е партията, която е участвала в разграбването на страната.

В целия този преход от 28 години кажете ми, какво се е случило добро в управление на БСП? Това че банковата система фалира, фалираха КТБ в тяхното управление.

Ние ще имаме специална декларация на конгреса си след няколко седмици, защото трябва да спрем с тези спекулации – че някога можем да управляваме с БСП! Защото те не признават историята по начин, по който тя е била.

Ние знаем, че те нямат абсолютно никаква позиция за миналото и зверствата, които е правил комунистическия режим. Всичките им конгреси са с исторически факти.

Не! Не! Не правим промяната в конституцията за приватизационните сделки, заради Корнелия Нинова.  А заради истината и заради справедливостта!

След промените всички очакваха да бъдат разкрити досиетата на бившата ДС, но информацията беше предадена в комисията по досиетата едва през 2010 г.

В приватизацията участваха всички тези, за които не се даде възможност да бъдат разкрити техните досиета.

И тези, които проведоха целия този приватизационен процес, които в момента се изразяват най-яростно, че това не трябва да се допуска и това трябва да бъде забравена страница.

Знаете колко много престъпления са извършени. Знаете колко много разследвания са приключили заради това, че е изтекла давността!

Реформаторите казват, че ГЕРБ връщало комунизма, но това не е вярно.

На 26 март българските избиратели казаха коя е дясната партия в България, това е ГЕРБ, която е член на ЕНП, която получи подкрепа на над 1 милион български граждани..

Старата десница не изпълни ангажиментите си към обществото, не разкрила бившите агенти на ДС.

Не е имало сделки с БСП за оставката на Главчев, това беше изцяло личен акт.

Главчев нямаше никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който вдигна опозицията.

Корнелия Нинова не поиска нищо. Тя каза, че ще отстоява позициите си като опозиция.

Не е лесно да председателстваш българския парламент, когато някой постоянно създава дрязги и конфронтация.

Много от структурите на ГЕРБ не одобряват оттеглянето на Главчев. Той обаче ще остане в парламента.

Партията стои зад него.

Той нямаше абсолютно никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който вдигна опозицията.

Цвета Караянчева натрупа доста опит, ще се справи».

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;