Далечните бомбардировачи Ту-22M3 на руските ВКС нанесоха въздушен удар по позициите на бунтовниците от терористичната организация «Ислямска държава»  в близост до сирийския град Абу Камал, съобщи Министерството на отбраната на Русия.
«На 17-ти ноември 2017 шест бомбардировачи Ту-22M3, излетели от летища на територията на Русия, след като направиха прелитане над територията на Иран и Ирак, нанесоха групов въздушен удар по терористичната групировка ИДИЛ  близо до град Абу Камал (провинция Дейр ез-Зор)» , това се казва в изявлението на министерството на отбраната на Русия.

Отбелязва се, че целите на въздушния удар са били пунктовете на бандитските части, както и струпването на бойци и бронирани превозни средства, всички цели са били ударени.

«Авиационното покритие на далечните бомбардировачи над сирийска територия бе извършено от изтребителите Су-30СМ от летището Хмеймим», се уточнява в съобщението.

На 15 ноември руското министерство на отбраната съобщи, че шест бомбардировачи Ту-22M3 са извършили въздушен удар по бунтовници от ИДИЛ в района на сирийската провинция Дейр ез-Зор.

Тагове: ; ; ; ;