Европа фактически се намира на прага на голяма война, «макар обикновените европейци това абсолютно да не го забелязват», пише  Contra Magazin. «Европа трябва да се готви за война срещу Русия — така иска НАТО», пояснява в статията си Марко Майер.

От страните-членки на НАТО алиансът иска не само да увеличат разходите си за отбрана на 2 % от БВП, но и «да направят своята гражданска инфраструктура пригодна за използване във военно време», продължава Майер.

Както отбелязва авторът на статията, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ненапразно е направил следното изявление:
«Ние искаме да се убедим, че пътищата и мостовете са достатъчно здрави, за да издържат нашите най-крупни транспортни средства, че жп мрежите позволяват бързо да се прехвърлят танковете и тежкото ни въоръжение. 

НАТО има редица искания от военен характер към гражданската инфраструктура, тя трябва да се укрепи, отчитайки военните ни потребности», подчертал Столтенберг.

Според Марко Майер, западните СМИ «и без това почти всеки ден бият барабана на войната», щом стане дума за Русия.

Това не е нещо друго, това е психологическа война.

С помощта на «непрекъснатото, негативно и лицемерно» информиране за събитията, се създава «ясният образ на врага», за да може в случай на военна кампания «населението да не оказва съпротива, а обратното — активно да подкрепя военните действия срещу Русия», уточнява авторът на статията.

Поради недостига на инвестиции във военната инфраструктура «работата няма да стигне до война в близките пет години».

«Впрочем, веднага, щом има инвестиции във военната техника и гражданската инфраструктура, която е пригодна за използване за военни цели, маже да последва удар», бие тревога Марко Майер.

«През есента на 1939 година и немската армия беше готова само за шест-месечна война. В резултат тя продължи цели пети и половина година, благодарение на бързото преминаване на икономиката на военни релси.

Може би подобни мисли все по-често витаят в главите на военните стратези от НАТО?», завършва журналистът от Contra Magazin.
Превод е редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://www.contra-magazin.com/2017/11/bereit-fuer-den-krieg-gegen-russland-europa/

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;