«ОСТАВКАТА НА ГЛАВЧЕВ – ГОЛЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ГРЕШКА НА ГЕРБ

Решението на Димитър Главчев да подаде оставка е СЕРИОЗНА ПОЛИТИЧЕСКА ГРЕШКА – негова лична и на ГЕРБ. Пред комунисти оставка не се подава, от комунисти доверие не се очаква и не се иска. Защото тази оставка показва склонност за нови и нови отстъпки пред БСП. След нея все повече дневният ред, както и тонът в парламента, ще се определя от БСП.

Цинизмът на БСП е невероятен. ГЕРБ се огънаха. Идеята, че чрез оставката на Главчев ще се хвърли прах в очите на Европейския съюз и БСП ще се кротне до края поне на председателството на Съвета на ЕС, е илюзия, израз на политическа наивност. По същия начин, преди година, Борисов предаде Росен Плевнелиев и демократичната общност в България, в резултат на което имаме за президент Румен Радев. Пак в резултат на неразумното подаване на оставката на правителството тогава, днес имаме кабинет зависим от проруските псевдопатриотични партии. И условия за усилване на позициите на БСП.

Днес БСП постигнаха успех – принудиха към оставка председателя на парламента – първият човек в държавата наравно с президента. Никога компромисите и отстъпленията пред БСП, независимо с какви думи се обличат – за „национално съгласие”, „национален интерес” и „европейско председателство”, не са носили добро на България. Няма да донесат и сега.

Оставката на Главчев не е морален акт, а ДЕМОРАЛИЗИРАЩ АКТ – защото е отстъпление пред агресивното нахалство на БСП. И сигнал, че БСП са силни, че си връщат позиции,че те диктуват положението в ПАРЛАМЕНТА И В ДЪРЖАВАТА. А ГЕРБ се опитват да лавират, за да оцелеят още малко на властова позиция. Това е впечатлението. Този сигнал ще бъде транслиран до последното село от партийните агитатори на БСП и представен като „победа на БСП”.
Отново ще повтаря: ГОЛЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ГРЕШКА НА ГЕРБ».

Александър Йорданов

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;