Според проучването на общественото мнение, проведено в Русия, 68% от руснаците биха гласували за Владимир Путин, ако президентските избори се провеждаха следващата неделя.

По-голямата част от руснаците (81%) считат работата на Владимир Путин като президент за добра. 79% от респондентите са заявили, че имат доверие на действащия президент, една четвърт от руснаците (26%) отбелязват, че доверието им в президента през последния месец се е увеличило, а обратното са съобщили 15% от анкетираните.

Доверието си към премиера на Русия Дмитрий Медведев са изразили 38% от респондентите. Други 25% са казали, че «не вярват» на министър-председателя, 25% — «със сигурност няма доверие». През последния месец доверието в Медведев е намаляло при 29% от анкетираните, увеличило се е с 10%. Прогнозите за работата на руския премиер бяха разделени приблизително еднакво.

Половината от руснаците са готови да подкрепят партията Единна Русия (50%) в изборите за Държавна Дума. Като цяло работата на «Единна Русия» се счита за добра от 58% от гражданите, лошата — 24%.

Тагове: ;