Преговорите между консерваторите на Ангела Меркел, Свободните демократи и Зелените за съставяне на трипартийна коалиция боксуват и различията по важни въпроси остават, предаде Ройтерс.
Крайният срок за приключване на разговорите бе вчера, но те се проточиха и продължиха и в ранните часове днес. Някои от участниците в разговорите предупреждават, че различията са във важни области като климата, миграцията и финансите и че те могат да доведат до провал на преговорния процес.
Вчера Меркел каза, че сериозните разногласия си остават и че разговорите може да отнемат много часове. Късно вчера вечерта преговорите спряха за кратко и представителите на трите партии отидоха да се съвещават с партийните екипи, после преговарящите подновиха преговорния маратон и се посветиха на трудната тема за миграцията.
Източници, запознати с преговорния процес, казаха, че преговорите са били преустановени до обед местно време днес, когато ще бъдат подновени.
Провал в постигането на споразумение може да доведе до нови избори, а този сценарий не иска нито една от трите преговарящи партии, БТА

Тагове: ; ; ; ;