16 ноември 2017-Нюз Фронт.

Информационната война е в разгара си, и всеки адекватен и социално отговорен потребител, може да забележи или дори да почувства «неравностите» и «нервностите», които напоследък са често явление в социалните мрежи.

Ако хората споделят видео и информация, която не дават по телевизията, то структурите, които се занимават с манипулиране на общественото мнение започнаха да понасят сериозни трудности в «работата си». За това не се учудвайте, ако напоследък акаунтите Ви в социалните мрежи не са това, което бяха.

Пореден пример потвърждаващ случващото се идва от блогери в Twitter.

 

 

 

Социалната мрежа «поряза» ултрадесни блогери, като премахна значката за верификация на акаунтите им, позовавайки се на правилата си за обслужване.

Сред «порязаните» са Джейсън Кеслер,който помогна за организирането на крайно десният марш в Шарлотсвил, Ричард Спенсър, Томи Робинсън, основател на организацията » Лига на английската отбрана», който е активна позиция срещу исламизацията в страната си.

 

Активистите са на мнение, че това е свързано с политическата им позиция. Според Джейсън Кеслер Twitter специално e изменил правилата си , за да започне тези репресии.

 

 

 

Българска редакция News Front.