Зам-спикерът на Държавната дума на Русия Пьотър Толстой, отговаряйки на въпроса, защо американското министерство на правосъдието е решило да наложи ограниченията си върху RT заяви, че това се дължи на «треската» около «намесата» на Русия в американските избори.

«Мисля, че това се дължи по-скоро, според мен, на абсурдна необоснована треска около» намесата «на мистериозните руски хакери в американските избори.

Имахме среща с конгресмени, аз ги «успокоих» и им казах: руските хакери вече контролират вашите тостери  и микровълновите ви печки.

Не се притеснявайте, всичко е вече под контрола на руските хакери «, каза Толстой.

Той отговори и на въпроса за възможното «влияние» отвън върху ситуацията в Русия.

«Ние винаги сме се сблъсквали с опити за налагане на дневния ред в Русия, който не е в интерес на нашите избиратели. Непрекъснато се опитват да ни вменят вина за някакви митични нарушения на правила и закони, които на Запад вече са нарушени многократно «, добави той.

Толстой припомни неотдавнашната реч на британския премиер Тереза ​​Май за Русия.

«Когато Тереза ​​Мей заяви, че Русия е първата, която е променила границите на Европа, струва ми се, че трябва да се срамува от себе си, може ли министър-председателят на Великобритания да не знае, че страната й участваше в разрушаването на Югославия, да не знае за агресията на НАТО срещу тази страни страната, да не знае за признаването на Косово, за демократизацията на Афганистан «, заключи той.

По-рано Толстой, каза, че в момента в САЩ се извършва «дяволизация» на Русия, а настоящата ситуация около Вашингтон не съдейства  за «нормализиране» на двустранните отношения.

На 14 ноември Мей разкритикува Русия, заявявайки, че действията на Кремъл «застрашават международния ред».

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;