Бившият съветник на Хилъри Клънтън Адам Пархоменко нарече президента на САЩ Доналд Тръмп агент на Москва и заяви, че представителите на властите, притежаващи пълномощия да стартират импийчмънт, но не са инициирали тази процедура спрямо американския лидер, всъщност не защитават Конституцията на САЩ, пише The Daily Caller.

«Русия има свой агент в Белия дом, той се казва Доналд Трмъп, — цитира Пархоменко изданието. — Нашата страна е САЩ, хората могат да използват средствата за защита, които имаме, например 25-та поправка в Конституцията, която регламентира поредица от действия при предсрочно прекратяване на пълномощията на президента на САЩ или импийчмънт, но те не защитават Конституцията, това е абсолютно отвратително».

Както се подчертава в материала, Пархоменко не е отговорил на молбата на журналистите от  The Daily Caller да уточни, кой, според него, трябва да се опита да започне процедурата по импийчмънт на Тръмп и кой от американските чиновници, според него, отказва за защити Конституцията на САЩ.

Американската Демократическа партия и отделни представители на СМИ отдавна бият тревога по повод връзките между членовете на предизборния щаб на Тръмп и Русия, но разследването, което се води по отношение на дадени лица от Министерството на правосъдието на САЩ под ръководството на спецпрокурора Робърт Мюлер, за десет месеца не е открило нито едно доказателство за сговор, отбелязва авторът на статията.

Независимо от това, в рамките на руското дело вече бяха повдигнати обвинения — към бившия ръководител на предизборната кампания на Тръмп Пол Манафорт и партньора на президента по бизнес Рик Гейтс, пише журналистът.

Манафорт и Гейтс се подозират в пране на пари, сговор с цел да се навреди на САЩ и за лъжесвидетелстване.

Американските СМИ акцентират не само върху лагера на Тръмп, немалък процент от материалите са за неговата съперничка — Хилъри Клинтън заедно с ръководството на Демократическата партия, пише изданието.

Отделни издания съобщават, че щабът на Клинтън и високопоставени демократи са финансирали създаването на знаменитото досие на Тръмп, чието публикуване ускори развитието на руското дело, се пояснява в статията.

Петя Паликрушева

Източник: http://dailycaller.com/2017/11/12/former-clinton-advisor-calls-trump-a-russian-agent/

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;