Шестият Санкт-Петербургски международен културен форум ще се проведе в Северната столица на Русия от 16 до 18 ноември.

Това ще бъде уникално културно събитие на световно ниво, което ще събере няколко хиляди експерти в областта на културата от целия свят: звезди на драматичния театър, операта и балета, режисьори и музиканти, представители на властта и бизнеса, на академичната общност.

Пред гостите на форума ще пеят звезди от световната оперна, балетна и джазова сцена.

Гала-концертът «Балетмайстор», посветен на 80-та годишнина на легендарния балетмайстор Олег Виноградов, ще се състои на 16 ноември в  БКЗ «Октябрский», гала-концертът на ASTANA BALLET GALA ще се проведе на 16 ноември в Михайловския театър.

В деня на началото на работата на форума театър «Мюзик Хол» ще представи на слушателите концертно изпълнение на най-знаменитата американска опера «Порги и Бес» на Джордж Гершуин.

В рамките на форума в Петербург за първи път ще се проведе Международният джазов форум-фест  Jazz Across Borders (JAB),

в който ще участват водещи световни експерти, продуценти и музиканти.

Мероприятието ще се проведе на 18 ноември в Държавната академична капела на Санкт Петербург, където притежателят на премията Grammy Кърт Елинг за първи път ще пее заедно с Московския Джазов Оркестър под ръководството на Игор Бутман.

Един от най-известните съвременни класически китаристи в света Кадзухито Ямасит ще свири в Петербург на 17 ноември във филхармонията «Дм. Шостакович».

Стилът на музиканта се отличава с изключителната си техника, широките динамични градации на звученето, иновативният подход с използването на технически средства при музикалното изпълнение.

Петя Паликрушева за News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;