“Парадоксалното е, че ще предложим подписа си да сложи и лидера на БСП Корнелия Нинова, която е участвала в подобни приватизации, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя обясни, че през 1997 г Министерският съвет и Министерството на търговията и туризма основно са се занимавали с приватизация.

“Корнелия Нинова фигурира в две заповеди на министъра.
Едната е от 30 юни 1997 година, в която е визирана като нов член на Съвета на директорите на външно търговско дружество – “Техноимпорт експорт АД”, каза Десислава Атанасова.

“Само 2 месеца по-късно Нинова влиза в Съвета на директорите на друго дружество – “Техноимпекс”, допълни тя.

“Нинова, освен че е управител на “Техноимпекс”, заменя друг свой партиен колега Спас Панчев”, коментира Атанасова.

Тя припомни, че от декларацията на Нинова пред Сметната палата става ясно, че притежава над 65 хиляди лева от продажба на акции в “Техноимпекс”.

Атанасова обяви, че разчитат на подкрепа за промяна на конституцията от Обединените патриоти, ДПС и Воля.

Четирите партии общо имат 159 гласа.

Към тя се очаква да се добави и гласа на независимия Ангел Исаев.

Инициирането на промени в основния закон става с подписите на поне 60 депутати.

За приемането им обаче е необходимо мнозинство от 180 “за” или поне 160 “за”, за да се постигне ново обсъждане на поправките.

Ще предложим на всички парламентарни групи да подкрепят с подписите си изменения в конституцията, свързани с проекта срещу давноста за престъпления при приватизацията.

Парадоксалноот е, че може би ще разчитаме на подписа на участник в тази приватизация, а именно на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Това заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБу предаде репортер от БГНЕС.

Тагове: ; ; ; ; ;