Републиканската партия на САЩ е разработила законопроект, който цели ООН колкото е възможно повече да следва желанията на Вашингтон, съобщава австрийският Contra Magazin.

Както отбелязва авторът Марко Майер, на този етап това е само проект — но, спомняйки си, че американците считат себе си за глобален хегемон с амбиции за  абсолютно световно господство, не е изключено в скоро време проектът да се превърне в закон.

Става дума за законопроект за гласуващите в ООН.

Същността му се заключава в това да се глобяват тези държави, които на ниво ООН са против позициите на самите американци, пояснява изданието.

По такъв начин американските законодатели се опитват да установят пълна диктатура на САЩ в ООН.

Според текста на документа, на тези държави, които не се подчиняват на волята на Вашингтон, трябва да им се откаже всякаква подкрепа от страна на САЩ.

Както подчертава австрийският журналист, това е «открит политически призив към създаването на система на васални държави», която система ще бъде по-лоша от съществуващата понастоящем.

Не са малко държавите в света, което зависят от САЩ във финансово или военно отношение, припомня авторът.

Както се съобщава в статията, американският Държавен департамент отдавна води подобни статистики около разпределението на гласовете при гласуването в ООН, по които се виждат кои държави правят избор в съответствие с волята на САЩ, а кои — срещу.

Например, решенията на Великобритания съвпадат с американските на 84.9%, на Германия — при 79.5%.

Подобни данни се отбелязват специално по отношение на Израел, пише авторът.

Това потвърждава убеждението, че между Израел и САЩ има твърде тесни отношения.

Дори ако този законопроект не бъде приет, той показва в каква посока се движат в момента политическите тенденции в САЩ, подчертава изданието.

Според версията на автора на статията, може да се предположи, че много американски конгресмени ще гласуват в подкрепа на законопроекта — изключително на базата на собственото си «империалистическо съзнание», в съответствие с което САЩ трябва по възможност да играят водеща роля в света.

Петя Паликрушева за News Front

Източник: https://www.contra-magazin.com/2017/11/kommt-das-voellige-us-diktat-in-der-uno/

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;