14 ноември 2017-Нюз Фронт.

» За всички е ясно, че в Черна Гора съдят не Андрия Мандич и Милан Кнежевич, а че става въпрос за опит да се осъди Русия»,- заяви в ексклузивно интервю за  News Front Милан Кнежевич, един от лидерите на опозицията в Черна Гора ( Демократичен фронт).


Според него, сегашният съдебен процес има също така за цел да покаже на пратньорите по НАТО, че черногорският режим е готов да осъди руските граждани поне на 40 години.

Припомняме, че сега в Черна Гора тече съдебен процес срещу лидерите на опозицията и няколко сръбски грждани. Сред обвиненията са опит за извършване на държавен преврат  на 16 октомври миналата година в денят на провеждане на парламентрарните избори.

Отбелязваме още, че в заявленията на представители на политическото ръководство на Черна Гора нееднократно звучат обвинения в адрес на Москва, като се акцентира, че от там се е организирал държавния преврат, за да се попречи на влизането на Черна Гора в НАТО.

 

В интервюто за агенцията ни, Милан Кнежевич коментира посланието на руският външен министър Сергей Лавров, обнародвано от Демократичен фронт:

» Русия » ясно изрази мнението си, че инициираният процес по държавния преврат е политически мотивиран, и неговата цел е политическото изгнание на лидери и политически организации, които са за добри отношения с Русия, за военен неутралитет на Черна Гора и провеждане на референдум по въпроса за членството на Черна Гора в НАТО.

 

Кнежевич заяви още, че няма съмнения относно снимките, за които Специалният прокурор на Черна Гора Миловое Катнич твърди, че на тях са изобразени руският гражданин Едуард Шишмаков и свидетелят Саша Сиджелич, който сътрудничи със следствието, че са се появили в резултат » на монтаж от западните специални служби», а косвеното потвърждение за това, е че въпросните снимки излизат първо в британските таблоиди.

Припомняме, че Черна Гора, въпреки масовите протести на граждани, през май тази година стана член на НАТО.

Тази крачка беше предшествана от провеждането на парламентарните избори в страната, на които пак въпреки антиправителствените протести, победи партията на Мило Джуканович.

Въпреки множеството скандали и нарушения, купуването на гласове, а също и бойкотът от страна на опозицията, която се опита да попречи на манипулацията, парламентът на Черна Гора започна работа и прие решението за НАТО ( което всъщност и беше поръчано от структурите на запада, с коеро се обяснява и победата на меко казано нелюбимия Мило Джуканович).

Паралелно с всичко това, започна и съдебния процес срещу местните опозиционери, сръбските граждани и задочно срещу руснаците.

 

Интервюто с Милан Кнежевич проведе  Игор Дамянович
Превод от сръбски: Оксана Сазонова

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;