Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че постигнатото днес с руския президент Владимир Путин споразумение за Сирия ще спаси много животи, след като двамата разговаряха тази сутрин в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в Дананг, Виетнам, предаде Ройтерс.
«Ние се договорихме много бързо», заяви Тръмп пред репортери на борда на президентския самолет Еър Форс 1, отправяйки се от Дананг за виетнамската столица Ханой. «То ще спаси огромен брой животи», добави американският президент.
По-рано днес Кремъл съобщи, че Тръмп и Путин са се споразумели, че е необходимо политическо решение на конфликта в Сирия и че те ще продължат усилията за разгромяване на «Ислямска държава».
«Ние разговаряхме с прекъсвания по време на кръглата маса. Изглежда изпитваме много добри чувства един към друг и добри взаимоотношения, като се има предвид, че не се познаваме добре», каза Тръмп, добавяйки, че той и Путин са имали два-три кратки разговора, бТА

Тагове: ; ; ; ; ;