Оглавяваната от Саудитска Арабия сунитска коалиция е бомбардирала йеменското министерство на отбраната, предаде Франс прес, като се позова на очевидци.
Най-малко осем цивилни са били ранени, казаха местни жители, цитирани от ДПА.
Коалицията срещу шиитските бунтовници хуси в Йемен е нанесла два въздушни удара по министерството на отбраната в контролираната от метежниците столица Сана.
Трети удар е поразил жилищен район близо до министерството. Осем човека са били ранени и две къщи — разрушени.
Спасители търсят жертви и оцелели под отломките.
Коалицията, която се намеси в конфликта в Йемен през 2015 г., вече е взимала на мушка министерството на отбраната, отбелязва Франс прес. Новите въздушни удари обаче бяха нанесени на фона на ескалацията на напрежението в Близкия изток между двете регионални сили — сунитска Саудитска Арабия, която подкрепя международно признатото йеменско правителство, и поддържащия хусите шиитски Иран.
Тази седмица коалицията наложи блокада на Йемен, припомня ДПА. Това накара ООН да предупреди, че милиони хора може да умрат, ако блокадата, която не пропуска дори хуманитарна помощ, не бъде вдигната.
Над 8650 човека са били убити и около 58 600 — ранени, в конфликта в Йемен по данни на ООН, според която най-бедната арабска държава става сцена на «най-тежката хуманитарна криза в света», посочва Франс прес, БТА

Тагове: ;