В статия, «озаглавена «НАТО призовава Европа да се подготви за руското нахлуване», британското издание  The Daily Mail
съобщава, че алиансът призовава страните от Европа да обновят своята инфраструктура за бързото разполагане на войски и военна техника.
 По време на речта си пред министрите на отбраната на НАТО в Брюксел, генералният секретар на алианса Йенс Столтеберг подчерта, че европейските пътища, мостове и жп мрежи трябва да бъдат подходящи за прехвърлянето на танкове и тежка военна техника.
По време на пресконференцията в Брюксел Столтенберг заяви, че НАТО се нуждае от командна структура, за да се убеди в това, че «алиансът има нужните сили, че те се намират на нужното място, с нужното оборудване и в нужното време», отбелязва британското издание.
 «Това се отнася не само за командната структура. Ние трябва да се убедим, че пътищата и мостовете са достатъчно здрави, за да издържат нашите най-крупни транспортни средства, че железопътните мрежи позволяват бързо да се прехвърлят танкове е тежко въоръжение», добави той.
Според генсека на НАТО, алиансът има «военни изисквания» към гражданската структура, която се нуждае от обновление, за да могат днешните военни потребности да бъдат взети под внимание, пише  Daily Mail.
«Но с тази задача НАТО не може да се справи само. НАТО изисква тясно сътрудничество между правителствата на страните и частния сектор.
Важна роля също играе Европейският съюз. Затова НАТО и ЕС трябва да продължат да работят в тясно сътрудничество над този жизнено важен въпрос», отбеляза Столтенберг.
Той подчерта още, че всички страни от НАТО трябва да имат възможност да се борят с кибератаките «така ефективно, както с нападенията по суша, море или въздух», съобщава  Daily Mail.
Превод и редакция: Петя Паликрушева за News Front
Източник: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5062019/NATO-tells-Europe-prepare-Russian-invasion.html

Тагове: ; ; ; ; ; ;