Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Александър Турчинов нарича въпроса за националната сигурност на Украйна борба с ленинизма и комунизма.

Както пише  «СТРАНА.ua», политикът е казал това на презентацията на книгата на главата на МВнР на Украйна Арсен Аваков «Ленин е с нас?».

«Борбата с ленинизма и комунизма — това е въпросът на националната сигурност. И по такъв път ще вървим», казал Турчинов.

Както отбелязва изданието, Александър Турчинов по време на СССР е заемал поста секретар на районния комитет на комсомола и завеждащ отдел агитация и пропаганда на Днепропетровския областен комитет  на комсомола.

На презедентацията на книгата са присъствали известни държавни дейци, в това число главата на СБУ Василий Грицак, министърът на информационната политика Юрий Стец, представители на ръководството на Националната полиция на Украйна, екс-премиерът Арсений Яценюк, а също редица народни депутати от Украйна.

Книгата на Аваков «Ленин е с нас?» е публикувана през 2017 година от харковското издателство  Folio.

На сайта на издателството е посочено, че книгата от 160 страници включва статия на Аваков от 2007 г, данни от украинския Институт за национална памет за демонтажа на паметниците на Владимир Ленин и изброяване на самоволно разрушените паметници на вожда.

«Десет години и три хиляди свалени паметници на Ленин в Украйна, отново публикувам тази статия, този път добавям в името на книгата въпроса «Ленин с нас ли е?», отбелязва в предисловието си авторът.

Петя Паликрушева за News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;