Тази седмица разследването на Робърт Мюлер навлезе в нова фаза. Той предяви обвинения към трима от екипа на Тръм — бившия председател на предизборния щаб на републиканците Пол Манафорт, към неговия бизнес партньор Рик Гейтс и съветника по външна политика Джорд Пападопулос.
Обвиненията срещу Манафорт и Гейтс не бяха свързани с тяхната работа за Тръмп.
Спецпрокурорът обяви, че те са участвали в «престъпен сговор», пране на пари и са въвели в заблуждение властите в САЩ, започвайки с опитите им да скрият сътрудничеството си с «проруска политическа партия» в Украйна.
В същото време Пападопулос призна, че той е лъгал ФБР за съдържанието и времето на провеждане на неговите разговори с чужденците.
В своето изявление той съобщи, че е провел цяла поредица от преговори, за да постигне среща между представителите на предизборния щаб на Трмъп и руските власти.
Допитването до общественото мнение, поръчано от изданието показва «сигурна подкрепа» на обвиненията срещу Манафорт и Гейтс.
Почти 70 % от американците, участвали в социологическо проучване, са одобрили тези резултати и подозират, че с това нещата няма да приключат.
 Изданието обръща внимание, че президентът Тръмп и неговите представители не спират с опитите си да се подрони доверието към Мюлер и неговия екип.
По-рано те посочваха, че много хора, които са наети от спецпрокурора, са били спонсорирани от кандидати от Демократическата партия, в това число от Хилъри Клинтън.
 В един от своите постове Тръмп нарича разследването «най-големия лов на вещици в политическата история на Америка».
Той добавя, че с проверката се занимават «много лоши и конфликтни хора».
Неотдавна президентът на САЩ и неговите съюзници, подкрепени от консервативните СМИ, се опитаха да насочат вниманието към това, че щабът на Клинтън е финансирал създаването на досието на Тръмп, от чийто данни се ползва спецпрокурорът Мюлер.
Консерваторите започнаха да обвиняват екс-държавния секретар в продажбата на уран на Русия, твърди The Washington Post.
Петя Паликрушева за News Front

Източник: https://www.washingtonpost.com/world/national-security/post-abc-poll-most-americans-approve-of-trump-russia-probe-and-nearly-half-think-trump-committed-a-crime/2017/11/02/9ccb3ccc-bfd6-11e7-97d9-bdab5a0ab381_story.html?utm_term=.032617a08a15

Тагове: ; ; ; ; ;