6 ноември 2017-Нюз Фронт.

Заявленията на специалният представител на Държавният департамент на САЩ Кърт Волкър, направени в хода на последното му посещение в украинската столица, говорят за това, че Вашингтон се » стреми да погребе неизгодните за Петро Порошенко мински съглашения и да провокира клане в Донбас». Такова мнение изрази главният редактор на списание » Национална отбрана» Игор Коротченко.

 

 

 

 

Експертът изрази увереност, че за САЩ изпълнението и спазването на Минските споразумения не е изгодно, затова основната цел на Волкър е «да ги погребе».

 

 

» Целта и задачата на Волкър е окончателно да погребе минските споразумения, заменяйки ги с някакъв нов документ, какъв именно още не се знае, най-вероятно над измислянето му в момента се труди Държавния департамент на САЩ», — смята експертът.

 

Затова, отбелязва Коротченко, задачата на Вашингтон е с всички сили и по всякакъв начин, да осигури подкрепа на киевските власти. Като не изключва, че американската страна може да започне доставки на летално оръжие.

 

 

» САЩ искат да създадат условия за развитието на хърватски сценарий, за да могат ВСУ безпрепятственно да нахлуят в ДНР и ЛНР и да започнат масово клане и зачистка»,- допълва още Коротченко.

 

 

Припомняме, че по-рано специалният представител на Държавния департамент на САЩ по Украйна заяви, че мандатът на мисията на ООН в Донбас не трябва да се съгласува с ДНР и ЛНР, тъй като миснските съглашения съществуват между Русия, Украйна и ОССЕ. ( По тази логика самият той би трябвало да се изключи от разговорите, тъй като САЩ съвсем не би следвало да се бърка по темата).

Но по чисто американски маниер, специалният представител изтърва една показателна ключова реплика, с която издава намеренията на САЩ по темата, а именно, че  » така наречените републики нямат място там».

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;