Новият офшорен скандал може да окаже силно негативно влияние върху репутацията на кралицата на Великобритания Елизабеут II.
Според наличните материали, публикуваното по-рано от Международния консорциум за журналистически разследвания
(ICIJ), херцогството Ланкастър, която е владение на британското монархическо семейство и източник на доходите им, е инвестирало около $7,5 млн в един от фондовете на Каймановите острови.
«Инвестирането в офшорни зони не е незаконно, но, ако данните се потвърдят, това вероятно ще предизвика в Британия скандал.
Разберете, миналият път, когато имаше подобно изтичане на информация, Дейвид Камерън едва не се лиши от поста премиер», сподели източник, близък да правителството на Великобритания.
Той добави, че в момента инцидентът може да остави неприятен привкус.
«Кралицата, без съмнение, не я заплашва същото, както е ясно, с финансовите въпроси тя лично не се занимава, но привкусът от тази история е супер неприятен», заяви той.
Събеседникът също уточни, че херцогството ще трябва да убеди поданиците на кралството в своята невиновност.
«Херцогство Ланкастър ще трябва да отговори на редица неприятни въпроси и да публикува някои документи, за да убеди британците в липсата на машинации», завърши ой.
По-рано се съобщи, че ICIJ са публикували заедно с редица СМИ около 13.4 млн докумети за дейността на офшорните компании със споменаването на над 100 световни политици.
Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ;