30 октомври 2017-Нюз Фронт.

Разобличения от световен мащаб започнаха да излизат наяве. Тази сряда, 25 октомври по една от катарските телевизии, в интервю за предаването » Ал-Хак», високопоставения чиновник и бивш премиер на Катар, шейх Хамад бин Джасим бин Джабр Ал Тани (Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani) откровенно съобщи, че въоръжената опозиция и джихадистите в Сирия се намират под директното командване и въоръжаване на чужди държави ( заедно с Катар, Саудитска Арабия, Турция и САЩ) от самото начало на конфликта.

По време на интервюто, бившият премиер на Катар Ал-Тани, даде да се разбере, че страната му разполага с «всички документи» и записи, потвърждаващи, че войната в Сирия е планирана с цел смяна на режима

Важно е да се отбележи, че въпросното интервю, е отговорът на Катар във връзка с отправеното обвинение към страната, от САЩ и Саудитска Арабия, че Катар подкрепя тероризма. Един вид, разчистване на сметки.

Ал-Тани, заявява, че «ние ( Катар), САЩ и Саудитска Арабия, от самото начало сме в един окоп».

 

По-рано, в друго свое интервю за американска телевизия, на въпрос към Ал-Тани оказва ли някаква подкрепа на тероризма Катар, той отговаря по следния начин:

 

» В Сирия всички грешаха, включително и Вашата страна ( САЩ). Когато война в Сирия започна, всички използваха два канала: Йордания и Турция.

 

Известен аналитик и съветник по икономика в Сирия, смята, че сензационното интервю се явява доказателство на заговора между 4 държави, целящ дестабилизацията на независимата страна, не изключвайки евентуалната подкрепа от страна Джебхат-ан Нусра и Ал-Кайда.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;