29 октомври 2017-Нюз Фронт.

Темата с отказът на военните ни пилоти, да извършват тренировъчни полети, оголи неочаквано сериозни проблеми в организма на държавата.

 

Министерството на отбраната в лицето на новия министър, пък ни подсеща, в навечерието на 1 ноември, когато почитаме народните будители, колко е важно образованието, и че ако един народ дал буквите и писмеността на цялата славянска цивилизация, спре да подбира думите си, и от високите етажи на властта звучат неподобаващи речи, и вместо да се пази честта на пагона, и достойнството на България, се сипят махленски коментари, то явно е време да потърсим вината в себе си.

И именно такова напомняне прави експертът Велизар Енчев, който се опитва да вади от летаргията българската общественост, и да напомня на тези, които са избрали «професия депутат», че народът винаги разпознава дилетантите, и че празното говорене не трябва да се аплодира, само за това, че някой смята, че му е простено да каже всичко защото е Министър или дори вицепремиер. Ами нека слушаме внимателно и мислим какво точно чуваме, така може и да си направим някакви изводи.

Приятно четене!

 

 

 

Ако езикът е огледало на мисълта, речникът на вицетата Валери Симеонов и Красимир Каракачанов разкрива мисловен процес на хамали и плейметки.

За вицето по тишината бременни жени са с „инстинкт на улични кучки“, а достойното поведение на бойните летци в Граф Игнатиево е „национална измяна“.

Македонстващият министър мисли обратното и предпочита да има „млади буйни пилоти, а не заспали плъхове«. 


Когато политици на висок държавен пост вкарват в публична употреба понятията „улични кучки“ и „заспали плъхове“, такива трябва да се изхвърлят от властта на минутата, защото са обществено опасни. 


Зловещата ирония е, че отговарящото за демографията вице нарича изнасилени малолетни „улични кучки“, вместо да предложи крути мерки срещу изнасилвачите. 


А какъв ще е бойният дух на една армия, щом военният й министър говори за „заспали плъхове“ в нейните редици?


В България някой-друг простак често е успявал да узурпира властта.

Но в това правителството тези са цяла орда и нямат спирачка.
Но на кого да се сърдим — ние си ги избрахме!

Велизар Енчев.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;