Доказателството за информационната атака, която е подготвило срещу Русия «Радио Свобода», е било открито от блогъри в Туитър.

На публикуваният скриншот се вижда, че американските СМИ вече са били готови да пуснат в ефир информацията за това, че журналистка от « «Эхо Москвы» е била застреляна в редакцията.

Заглавието на публикуваното по погрешка заглавие гласи, че Татяна Фелхенхаузер е била застреляна, т.е. убита с огнестрелно оръжие, докато в действителност тя е била нападната с нож и журналистката е останала жива.

Припомняме, че нападението на заместник главния редактор на «Эхо Москвы» бе извършено на 23 октомври от гражданинът на Израел Борис Гриц.

При това самият ръководител на радиостанцията Алексей Венедиктов не уточни в ефира такива детайли, той нарече престъпника «гражданин на друга страна».

След ареста на нападателя изплува и друг неудобен за руските либерали факт — Гриц не просто постоянно е слушал радиото, но и е споделял мирогледа на журналистите от радиостанцията.

В частност, нападателят е подкрепял украинския Майдан.

Според най-новата информация, лекарите са успели да спасят живота на Татяна Фелхенхауер, нейното състояние се оценява като след нападение, в резултат на което е нанасена средна телесна повреда.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;