Никарагуа се присъедини към Парижкото споразумение за климата. След това решение на никарагуанските власти в света остават само две страни, които не са подкрепили договора — САЩ и Сирия, предаде ДПА.
В съвместно писмо до ООН президентът на Никарагуа Даниел Ортега и вицепрезидентът Росарио Мурильо казват, че Парижкият договор за климата не е идеален, но е единственото средство за предотвратяване на замърсяването, която трови планетата.
На 1 юни президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще изтегли страната си от договора, но остави отворена вратата за преговори, за да се постигне по-добра сделка за американския бизнес и американските работници.
Приетият от близо 200 страни договор през декември 2015 г. в Париж съдържа план за свеждане на средното увеличаване на температурите на планетата под 2 градуса по Целзий и за ограничаване на емисиите парникови газове.
Заради войната в Сирия правителството на Башар Асад до този момент не можеше да поеме ангажименти за ограничаване на вредните емисии, БТА

Тагове: ; ;