Снощи в Панорама узнах, че някой е развързал кесията за цели три книги разследване на случая КТБ. Някои трябва да направи антропологическо Изследване на тези хора.

Виждат хлебарка на масата и тутакси почват да викат на детето, че не си е написало домашните. Хлебарката си седи там, не отмествай поглед!
Основното лъсна още преди три години, когато се извиха опашките пред офисите.

А то бе, че БНБ, вместо да осъществява кажи речи единствената си смислена функция — банков надзор, се държи като частен клуб на банкерите.

Гуверньорът (каква парфюмна думичка, само!) изповяда публично, че те са проверявали само по отчетите, които им изпращат банките! Ако данъчните не правеха ревизии, какво би станало? При това публични сигнали за КТБ имаше години наред до 2014 г.

Става дума за очебиен сговор.

Вторият сговор бе за това, да се отвлече вниманието на публиката с крясъци, фойерверки и най-вече нови избори, докато предприемчивите творци на благата си прехвърлят активите на КТБ.

От всичко което следва, че няма как да знаем, колко още банки са си дружки с отговорните лица в УС на БНБ. Нула или повече? Не отмествай поглед!

В свой интерес, Прокопиев пускаше съвсем верни неща за Пеев.

Още 2013 се потвърди инфото за сметките на държавните дружества и новото тогава мнозинство взе мерки. След срива на КТБ се потвърди и това, че Василев е давал заеми на собствени дружества — това е пряко нарушение на закона за банките и БНБ е била длъжна — пак съгласно закона — да го провери.

Още при публикациите, които бяха някъде през 2012. Между другото, заради големия скандал БНБ се принуди да вземе мерки за 2 други банки.

Но те бяха дребни.

БНБ се държеше като банкерско лоби и продължава да се чувства така.

Чавдар Найденов

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;