Сирийският президент Башар Асад прие началника на генералния щаб на иранската армия Мохамад Багери. Както съобщи сирийската агенция САНА, иранският главнокомандващ му е предал поздравително послание от върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей «по случай победата във войната срещу тероризма», предаде ТАСС.
На срещата Асад е заявил, че «разгромът на терористите в Сирия е нанесъл съкрушителен удар по плановете на Запада в Близкия изток». «Редица държави продължават да подпомагат терористичните групировки», е казал още той.
Асад е заявил, че «за времето на конфликта военното партньорство с Иран и другите съюзници е придобило качествено ново развитие».
Иранският генерал посочил, че «цел на визитата в Дамаск е да бъде разработена стратегия за координация и военно-техническо сътрудничество със Сирия на нов етап — след големите успехи на фронта».
Багери е казал също, че Иран е решен да продължи да подкрепя ръководствота и народа на Сирия, «докато не им бъде върната сигурността», както и че ще помогне за следвоенното възстановяване, БТА

Тагове: ; ; ; ; ; ;