Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс отказа да отговаря на въпросите на конгресмени за разговорите си за Русия с президента Доналд Тръмп и отрече да е излъгал пред Конгреса за контактите си с руски граждани по време на кандидатпрезидентската кампания миналата година, предаде Ройтерс.
«Не съм имал неуместни разговори с руснаци в нито един момент от кампанията», заяви Сешънс на изслушване в правната комисия на Сената. Той добави, че не е разпитван от специалния съветник Робърт Мълър, който разследва дали Русия се е намесвала в миналогодишните президентски избори.
Главният прокурор неведнъж е отказвал да обсъжда разговорите си с президента Тръмп. Американският държавен глава е обект на разследване за евентуални контакти между водещи фигури от неговия предизборен щаб и представители на Кремъл.
Отказът на Сешънс да отговаря вероятно ще подхрани недоволството на конгресмените от Демократическата партия, които смятат, че правителството на САЩ не сътрудничи в достатъчна степен на разследването за връзки с Русия, отбеляза Ройтерс.
Агенцията припомни, че Русия отрича да се е намесвала в американските избори, а Тръмп също твърди, че не е имало никакво договаряне с руснаците, БТА

Тагове: ; ;