Публикуваме текста на съобщението, изпратено ни от Градския съвет на БСП-Пловдив:

На свое заседание снощи ( 17.10.2017 г.) Градският съвет на БСП – Пловдив прие анализ за политическата среда у нас.

Документът беше приет с 40 гласа „За” , трима „Въздържал се” и нито един „Против”.

В част от него бе отразена ситуацията в партията и обществената реакция след провеждането на заседанието на Националния съвет на 14 октомври 2017 г.

 

Тази част  гласи:

“След последното заседание на Националния съвет се прокараха дебели разделителни линии, които се задълбочават от липсата на единна позиция за бъдещето на партията, за решенията на ръководството и съмненията, че те са правилни.

Дебатът се води публично и през медиите, а предстоящият конгрес не гарантира, че различията ще бъдат изгладени.

Позицията, че с конгрес се разширява възможността за обсъждане на важните теми за „БСП като алтернатива” и „Държавен бюджет 2018”, среща контратезата, че това е мимикрия, защото кратките срокове за организиране и провеждане на най-висшия социалистически форум изключват редовия социалист.

Тезата, че бюджетната рамка е израз на политиките, затова трябва да бъде обсъдена и приета с нарочен конгрес, има антитеза и тя е, че дори нобелови лауреати не биха се справили за две седмици.

Споровете по дневния ред на конгреса и датата на провеждането му бяха представени от председателя на НС на БСП др. Нинова като спорове между радетели и противници на коалиция с ГЕРБ.

Това стана причина за доста нелицеприятната полемика в публичното пространство.

Поради това и в интерес на обективните факти около изразените становища на въпросния драматичен пленум Областният съвет на БСП – Пловдив на свое заседание в понеделник реши да поиска стенограмите от заседанието на Националния съвет в събота, както и от заседанието на Изпълнителното бюро, на което е обсъждана евентуална коалиция с ГЕРБ.

Със задачата е натоварена др. Атанаска Тенева, член на

Изпълнителното бюро. Целта е редовите социалисти в Пловдив да се запознаят с обективните факти без интерпретации.”

 

Тагове: ; ; ;